ENC Dakbedekking Drunen

Houtrot Herstel

Heeft u last van hout rot? Wacht dan niet te lang en laat het herstellen door een professioneel dakdekkersbedrijf.

Spoed problemen? Neem dan direct contact met ons op.
Professioneel Dakdekkersbedrijf in 's-Hertogenbosch en omstreken

Houtrot herstel

Houtrot kan door twee dingen ontstaan, een hoog vochtpercentage of hoge temperatuur en ook door houtworm. Wij informeren u eerst graag over dat laatste, houtworm. Houtworm is geen worm, maar het wordt gebruikt als verzamelnaam voor verschillende soorten kevers. De larven van deze kevers boren gaten in het hout en daardoor ontstaat er houtrot. Het gevolg van houtrot is dat de sterkte van het hout afneemt. Wat gebeurt er als de sterkte afneemt? Het hout kan het dak dan niet meer dragen waardoor het gevaar bestaat dat het dak in stoort.

Het kan lastig zijn om houtworm te ontdekken, vaak omdat houtrot ontstaat op plekken waar je niet gauw komt. Let daarom extra goed om kevers die rondlopen, ziet u kevers, dan is de kans aanwezig dat er ook larven zijn. In tuinspeciaalzaken kunt u verschillende middelen tegen houtworm kopen, hoe eerder u de houtwormen aanpakt, hoe kleiner de gevolgen voor het hout en voor u.

Offerte aanvragen

Of het nu over dakwerken, onderhoud, renovatie of nieuwe dakbedekking gaat, u kunt voor alles wat met daken te maken heeft bij ons terecht.

Projecten

Heeft u nu direct een dakdekker nodig? Bel gerust naar +31 6 52591788

Wij herstellen uw houtrot herstel

Uw dak hoeft maar een klein beetje schade te hebben om houtrot te laten ontstaan. Bij een vochtpercentage van 25%, zuurstof en temperaturen die hoger zijn dan 5 graden kan er houtrot ontstaan. De gevolgen van houtrot kunnen groot zijn, houtwerken van uw huis en uw dak worden aangetast waardoor instortingsgevaar bestaat.

Net zoals u, ENC Dakbedekking wilt dit natuurlijk voorkomen. Door snel ter plekke te zijn en uw houtrot professioneel en effectief aan te pakken kunnen wij erger voorkomen. Snel reageren kan pas op het moment dat u houtrot snel opmerkt. Als u het idee heeft dat er houtrot is kunt u dat controleren door te kijken naar de stevigheid van het hout. Hout waar houtrot zit is zachter dan het andere hout. U kunt het beste een schroevendraaier pakken en met de achterkant van de schroevendraaier in het hout te duwen. Veert het hout mee? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met houtrot en dat moet dus snel vervangen worden.

Voorkomen is beter dan repareren, controleer daarom regelmatig uw dak. Hoe eerder u erachter komt hoe makkelijker wij er iets aan kunnen doen en hoe kleiner de gevolgen zijn. ENC Dakbedekking staat garant voor een passende, snelle en professioneel herstel van uw houtrot om zo de gevolgen te beperken.    

Dakherstellen
boeidelen
Direct contact

Vraag vandaag uw vrijblijvende dakinspectie aan

Vul het formulier in en we nemen direct contact met u op! U kunt ook op elk gewenst moment van de dag bellen naar +31 6 52591788. Ook kunt u ons bereiken via info@encdakbedekking.nl.

Contactformulier

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bel ons nu!