Daklekkage

Daklekkage kan grote gevolgen hebben. Na het constateren van daklekkage is het dan ook verstandig om zo snel mogelijk tot actie over te gaan.

Spoed problemen? Neem dan direct contact met ons op.
Laat daklekkage oplossen door ENC Dakbedekking

Daklekkage

Heeft u daklekkage, dan moet dat zo snel mogelijk en vakkundig worden opgelost om meer schade te voorkomen. U kunt voor daklekkage altijd contact met ons opnemen en wij doen er alles aan om u te kunnen helpen. Er zijn een aantal oorzaken voor daklekkage, hieronder staan de meest voorkomende.

Offerte aanvragen

Of het nu over dakwerken, onderhoud, renovatie of nieuwe dakbedekking gaat, u kunt voor alles wat met daken te maken heeft bij ons terecht.

Projecten

Wij staan voor u klaar!

Lekkage herkennen

De dakgoot
Ook de dakgoot is een bekende oorzaak van lekkage. Zeker in de herfst, wanneer alle blaadjes in de dakgoot komen kan die verstopt raken. De dakgoot is er natuurlijk om het water van uw dak af te laten gaan maar wanneer dat niet mogelijk is kan er lekkage ontstaan. Door het water kan er bijvoorbeeld roest ontstaan waardoor water zich een weg naar binnen weet te dringen. Denk daarom ook goed aan uw dakgoot wanneer u uw dak inspecteert of onderhoud.

De schoorsteen
Een huis met een echte open haard is vaak een reden voor mensen om een huis te kopen. Toch vraagt de schoorsteen ook om voldoende onderhoud en kan de schoorsteen een reden tot lekkage zijn. Net zoals bij het dak is slecht onderhoud aan de schoorsteen een goede reden waarom er lekkage is. Door kapotte bakstenen of losgekomen voegwerk kan er water in de schoorsteen gezogen worden. Daardoor ontstaat er natuurlijk lekkage. Denk daarom bij het onderhoud aan uw dak ook aan uw schoorsteen!

houtrot herstel
boeidelen
Dakdekker in Tilburg
boeidelen
Dakdekkersbedrijf in s'Hertogenbosch

Oorzaken daklekkage

Slecht onderhoud
U bent niet ieder dag op uw dak waardoor het onderhouden van uw dak misschien niet op uw netvlies staat. Elke dag is uw dak overgeleverd aan de weersomstandigheden en u weet wat voor weer het in Nederland kan zijn. De dakbedekking wordt door de jaren heen steeds minder goed maar slecht onderhoud is ook te zien aan missende of kapotte dakpannen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Wees daarom scherp op uw onderhoud maar mocht er nou toch lekkage zijn ontstaan door slecht onderhoud, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u snel en professioneel.

Daklood
Op het punt waar uw dak de muur raakt wordt er daklood geplaatst. Dakloop is er om te voorkomen dat het water in uw huis terecht komt. Het daklood staat zelf ook bloot aan de weersomstandigheden dus het daklood moet ook goed onderhouden worden. Gebeurt dit niet kan er alsnog water in uw huis komen en dat is nou precies wat het daklood probeert te voorkomen.

Direct contact

Vraag vandaag uw vrijblijvende dakinspectie aan

Vul het formulier in en we nemen direct contact met u op! U kunt ook op elk gewenst moment van de dag bellen naar +31 6 52591788. Ook kunt u ons bereiken via info@encdakbedekking.nl.

dakbedekking

Contactformulier

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.