ENC Dakbedekking Drunen

Lood vervangen

Lood is een essentieel onderdeel van uw dak en heeft hele belangrijke functies. Zo is de primaire functie van een loodslab om uw dak te beschermen tegen lekkages.

Spoed problemen? Neem dan direct contact met ons op.
Laat uw lood professioneel vervangen door ENC Dakbedekking

Lood vervangen

Lood is een essentieel onderdeel van uw dak en heeft hele belangrijke functies. Zo is de primaire functie van een loodslab   om uw dak te beschermen tegen lekkages. Lood zorgt namelijk voor een goede afdichting van het dak. U kunt daarom lood vaak vinden bij dakkapellen.  Maar lood is ook vaak te vinden bij een schoorsteen of onder de nokvorsten, soms vind je het ook bij je kozijnen of rond de kachelpijp.

U heeft ook verschillende soorten lood, zo heeft u snijlood en bladlood en u gebruikt ze voor andere dingen. Zo gebruikt u snijlood vooral als voetlood, bouwlood, bij kozijnen of als waterkering.  Bladlood wordt vaker gebruikt bij daken of dakkappelen. Lood is een erg duurzaam materiaal waardoor het heel erg lang mee kan gaan. Vaak wordt de levensduur van lood geschat tussen de 30 en 40 jaar. Ook lood kan beschadigen of helemaal kapot gaan, daarom is het belangrijk om altijd uw dak goed in de gaten te houden.

Offerte aanvragen

Of het nu over dakwerken, onderhoud, renovatie of nieuwe dakbedekking gaat, u kunt voor alles wat met daken te maken heeft bij ons terecht.

Projecten

ENC Dakbedekking staat voor u klaar!

Waaraan kunt u herkennen dat het lood beschadigd is?

Aangezien lood hoofdzakelijk gebruikt wordt tegen lekkages zijn de symptomen van beschadigd lood erg hetzelfde als bij lekkages. Let dus op vochtige plekken op uw muur, maar ook of uw huis klam aanvoelt. Ook kunnen lekkages aan de dakgoot of op andere plekken in het dak betekenen dat het lood beschadigd is.

Kan een loodslab gerepareerd worden of moet het altijd vervangen worden?
Een loodslab kan gerepareerd worden wanneer de beschadigingen klein zijn, zoals een klein scheurtje. Vaak wordt er dan een elastisch stuk  kunststof aangebracht, en wanneer de loodslab niet op het zuiden staat kan het ook gerepareerd worden met loodstickers. Dus, een loodslab hoeft niet altijd direct vervangen te worden.

Als een loodslab gerepareerd of vervangen moet worden is het van belang dat dit op een zeer korte termijn gebeurt. Als het te laat gerepareerd wordt kan het scheurtje in de loodslab groter worden en kunnen er lekkages ontstaan. Daarnaast moet de loodslab dan sowieso vervangen worden. Zonde want dat kost meer geld en werk dan een loodslab repareren. Zodra u een kapotte loodslab constateert, kunt u direct ons contacten en komen wij dit zo snel mogelijk voor u repareren of vervangen.

Dakherstel
boeidelen
Direct contact

Vraag vandaag uw vrijblijvende dakinspectie aan

Vul het formulier in en we nemen direct contact met u op! U kunt ook op elk gewenst moment van de dag bellen naar +31 6 52591788. Ook kunt u ons bereiken via info@encdakbedekking.nl.

dakbedekking

Contactformulier

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bel ons nu!